Cedevita nije poskupjela, ali je za desetinu manja

Bez autora
Feb 14 2022

Zbog rasta cijena hrane i energenata u Hrvatskoj, proizvodi u trgovinama ne samo da su poskupjeli, već su se i smanjili, javlja Slovenska tiskovna agencija.

Čitatelj Jutarnjeg lista istaknuo je, primjerice, Cedevitu kojoj nije porasla cijena, ali je pakiranje smanjeno. Bezalkoholno piće cedevita do sada je u trgovinama bilo dostupno u pakiranjima od 200 grama i kilogram. Dok je pakiranje od 200 grama još uvijek dostupno, pakiranje od jednog kilograma počinje nestajati s polica trgovina.

Kako je za Jutarnji list istaknuo čitatelj, zamijenilo ga je pakiranje od 900 grama. To znači da se iz većeg pakiranja Cedevite sada može pripremiti 11,5 litara pića, a ne kao do sada više od 13 litara.

Zanimljivo je, upozorava Jutarnji list, da - iako je sadržaj u novom pakiranju za desetinu manji - cijena proizvoda nije srazmjerno tome smanjena.

U hrvatskom Konzumu košta 39,99 kuna ili 5,3 eura, u DM-u 39,90 kuna, a u nekim drugim trgovinama, kako su istaknuli pojedini čitatelji, popela se i na 42,90 kuna.

- Novo pakiranje Cedevite malo se razlikuje od starog, a za informacije o cijeni obratite se proizvođaču, odgovorili su iz Konzuma na upit Jutarnjeg lista. Iz Atlantic grupe, koja proizvodi Cedevitu, u međuvremenu nisu dobili odgovor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik